Tikka Masala – średnio ostra

Tikka Masala – średnio ostra

Mieszanka aromatycznych przypraw, pomidorów, cebuli i kolendry nada potrawie głęboki, bogaty i autentyczny smak.

Woda, olej rzepakowy (20%), mielone przyprawy (14%) [kurkuma, papryka, kmin rzymski, kolendra (2%), przyprawy], pasta pomidorowa (9%), cukier, suszona cebula (4,5%), sól, mąka kukurydziana, purée z czosnku, purée z imbiru, kwas (kwas octowy), nasiona kminu rzymskiego, suszone liście kozieradki, suszone liście kolendry, ekstrakt z papryki, mielona gorczyca.


Informacja dla alergików

Substancje alergenne zostały oznaczone pogrubioną czcionką w wykazie składników. Produkt może zawierać orzechy i orzechy ziemne.


Odpowiedni dla wegetarian, nie zawiera glutenu.

Przepisy z tym produktem

domowe-burgery-z-indykiem
Kto powiedział, że fast food jest niezdrowy? Nasze domowe burgery udowadniają, że ekspresowe dania mogą być pożywne i pełne wartościowych witamin.

Trudność

Ostrość

Czas

40 min.

ser-paneer
Wyjątkowy ser ma to do siebie, że mimo smażenia nie topi się, zachowuje zwartą konsystencję i delikatny smak. Najlepiej smakuje podany od razu po przygotowaniu.

Trudność

Ostrość

Czas

20 min.

salatka-makaronowa-tikka-masala
Świetny pomysł na smakowitą kolację lub danie na przyjęcie. Sałatkę możesz również spakować do pudełka i zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Możliwości jest tak wiele!

Trudność

Ostrość

Czas

90 min.