Trudność
Ostrość
Czas
40 min.
Salsa pomidorowa:
1. Kalafior podziel na różyczki. Pomidory z czosnkiem i solą wyłóż na blaszkę posmarowaną olejem, upiecz, po czym odstaw do ostygnięcia.
2. Kalafior zamarynuj w paście Patak's Tikka Masala połączonej z kuminem i szczyptą soli.
3. Z mąki z ciecierzycy, mąki ryżowej, odrobiny wody gazowanej i 1 łyżeczki pasty Patak's Tikka Masala przygotuj gęste ciasto. Różyczki kalafiora obtocz w cieście i usmaż na głębokim tłuszczu, uważając, by ich nie przypalić.
4. Pomidory z czosnkiem, gałązki kolendry w całości, uprażony kumin i odrobinę soli wyłóż na deskę do krojenia i grubo posiekaj tak, by całość miała konsystencję salsy. Podawaj ją jako dodatek do kalafiora.