Burgery tikka masala

Burgery tikka masala

Doskonała propozycja na imprezowe danie. Smakuje tak jak wygląda – pysznie!

Trudność

Ostrość

Czas

40 min.

Ten przepis wymaga

Tikka Masala – średnio ostra

Mieszanka aromatycznych przypraw, pomidorów, cebuli i kolendry nada potrawie głęboki, bogaty i autentyczny smak.

Udostępnij

Składniki

Porcja dla 4 osób
  • 4 małe piersi z kurczaka
  • 1 łyżka pasty Patak's Tikka Masala
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 4 listki sałaty
  • 4 bułki do hamburgerów

Przygotowanie

1. Piersi kurczaka połącz z pastą Patak's Tikka Masala i marynuj przez 15-20 minut.

2. Mięso zgrilluj, od czasu do czasu smarując oliwą z oliwek.

3. Bułki przekrój i podpiecz na grillu, by były chrupiące. Cebulę i pomidor pokrój w plastry.

4. Na przekrojone bułki wyłóż  pikle, sałatę, plasterki cebuli i pomidora oraz kurczaka, a następnie przykryj je pozostałymi połówkami bułek. Aby hamburgery dobrze się trzymały, możesz wbić w nie patyczki do szaszłyków.