Kanapka z kurczakiem tikka masala

Kanapka z kurczakiem tikka masala

Znudziły Cię już zwykłe kanapki? Nasza kanapka w indyjskim wydaniu na pewno smakowicie Cię zaskoczy. Świetnie sprawdzi się jako sobotnie śniadanie, lekki lunch lub danie piknikowe.

Trudność

Ostrość

Czas

20 min.

Ten przepis wymaga

Sos pomidorowy Tikka Masala

Bogaty, kremowy sos pomidorowy z akcentami czosnku i kolendry, który stał się ulubionym indyjskim smakiem Polaków.

Udostępnij

Składniki

Porcja dla 2 osób
  • 250 g piersi kurczaka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g cebuli
  • 50 g papryki
  • 50 g pomidorów
  • 100 g sosu pomidorowego Patak's Tikka Masala
  • sól
  • czarny pieprz mielony
  • biały pieprz mielony
  • 2 małe bagietki
  • 1-2 łyżki majonezu
  • kolendra do dekoracji

Przygotowanie

1. Pierś kurczaka pokrój w kostkę. Cebulę oraz czosnek posiekaj i wraz z kurczakiem zrumień na oleju. Dodaj sos pomidorowy Patak's Tikka Masala, po czym doprowadź do wrzenia.

2. Paprykę i pomidory drobno posiekaj, po czym dołóż do sosu. Dopraw do smaku solą, czarnym i białym pieprzem. Całość podduś.

3. Bagietki pokrój i posmaruj majonezem. Nałóż do środka farsz - udekoruj świeżą kolendrą.