Kanapka z wołowiną i sosem z mango

Kanapka z wołowiną i sosem z mango

Mając do dyspozycji soczystą wołowinę i chrupiący chleb, do pełni szczęścia potrzebujesz jedynie naszego przepisu na sos z mango. Sekret absolutnie boskiej kanapki tkwi w jej absolutnej prostocie!

Trudność

Ostrość

Czas

5 min.

mango-chutney
Ten przepis wymaga

Mango Chutney

Smakowite połączenie soczystych owoców mango i aromatycznych przypraw, m.in. kminu rzymskiego i chilli.

Udostępnij

Składniki

Porcja dla 4 osób
  • pieczona wołowina w plastrach, np: polędwica
  • 1 łyżeczka Patak's Chutney Mango
  • 1 jogurt naturalny
  • pieczywo
  • 1 mango
  • świeża kolendra do dekoracji

Przygotowanie

1. Mango pokrój w drobną kostkę i wymieszaj z Patak's Pikle Mango oraz jogurtem naturalnym.

2. Pieczywo posmaruj przygotowanym sosem. Na wierzch wyłóż pokrojoną w plastry wołowinę.

3. Kanapkę podawaj udekorowaną świeżą kolendrą.