Kurczak korma z owocami

Kurczak korma z owocami

To idealny poczęstunek dla niezapowiedzianych gości. Aby go przygotować, potrzebujesz zaledwie kilku chwil. A efekt? Zachwyci wszystkich!

Trudność

Ostrość

Czas

20 min.

sos-smietanowy-korma
Ten przepis wymaga

Sos śmietanowy Korma

Sos doskonały – aromatyczny, cudownie łagodny, idealny dla dzieci oraz osób, które nie lubią zbyt ostrych smaków.

Udostępnij

Składniki

Porcja dla 4 osób
  • 4 piersi kurczaka
  • 2 łyżki mieszanki orzechów
  • 2 łyżki rodzynek
  • 1 łyżka mango pokrojonego w kostkę
  • 1 słoik sosu śmietanowego Patak's Korma
  • 1 łyżka wiórków kokosowych
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • sól do smaku
  • kolendra do dekoracji

Przygotowanie

1. Piersi kurczaka pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim mięso.

2. Do mięsa dodaj sos śmietanowy Patak's Korma. Gotuj przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

3. Orzechy grubo posiekaj, po czym wraz mango, wiórkami kokosowymi i rodzynkami dodaj do sosu.

4. Całość gotuj przez 5 minut. Dopraw do smaku solą. Serwuj na gorąco. Przed podaniem potrawę udekoruj kolendrą.