Trudność
Ostrość
Czas
45 min.
1. Piekarnik rozgrzej to temperatury 220°C. Sos pomidorowy Patak's Butter Chicken połącz z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solą.
2. Pierś kurczaka pokrój w kostkę, wymieszaj z 3 łyżkami sosu jogurtowego i odstaw do zamarynowania na 15 minut. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż na nim mięso.
3. Ser żółty zetrzyj na tarce. Spód do pizzy posmaruj resztą jogurtu naturalnego, po czym posyp połową sera żółtego. Wyłóż szpinak (kilka listków odłóż do dekoracji), drobno posiekaną cebulę, przekrojone na pół pomidorki koktajlowe (przeciętą stroną do góry) i podsmażonego kurczaka.
4. Wierzch posyp resztą sera żółtego. Pizzę przełóż na kratkę do pieczenia i piecz przez 12-15 minut, aż ser się roztopi.