Paneer na gorąco

Paneer na gorąco

Nie masz pomysłu, co zaserwować na zbliżającym się przyjęciu? Postaw na indyjski ser w pikantnej odsłonie. Gwarantujemy, że na długo pozostanie w pamięci gości!

Trudność

Ostrość

Czas

60 min.

hot-curry-spice-pasta
Ten przepis wymaga

Pasta Hot Curry – bardzo ostra

Skosztuj unikalnej mieszanki składników dającej autentyczny indyjski smak bardzo ostrego curry.

Udostępnij

Składniki

Porcja dla 4 osób
  • 50 g pasty Patak's Hot Curry
  • 50 g Patak's Mango Chutney
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka startego imbiru
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • kmin rzymski do smaku
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka mąki z ciecierzycy
  • sól i pieprz do smaku
  • 450 g indyjskiego sera paneer (można zastąpić go serem korycińskim lub tofu)
  • świeża kolendra do dekoracji

Przygotowanie

1. Wszystkie składniki (oprócz sera paneer) mieszaj w misce do momentu uzyskania masy o gładkiej konsystencji.

2. Ser paneer pokrój na duże kawałki, a następnie połącz z marynatą i wstaw na 30 minut do lodówki.

3. Całość przełóż do naczynia żaroodpornego, wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C i piecz do czasu, aż ser zmięknie (10-15 minut).