Trudność
Ostrość
Czas
80 min.
1. Sos pomidorowy Patak's Tandoori wymieszaj z połową jogurtu naturalnego. Dodaj pokrojonego w plastry kurczaka, dobrze połącz, przykryj i wstaw na 1 godzinę (a najlepiej na całą noc) do lodówki.
2. Wymieszaj miętę, sok z limonki i resztę jogurtu naturalnego. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
3. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju i dodaj zamarynowanego kurczaka. Smaż przez 3-4 minuty z każdej strony, po czym pokrój w kostkę.
4. Sałatę porwij na małe kawałki. Pomidory pokrój w ósemki. Ogórki potnij w plastry za pomocą obieraczki do warzyw. Sałatę, pomidory, ogórki, groszek cukrowy i kurczaka wrzuć do dekoracyjnej miski. Podawaj z dressingiem jogurtowym.