Pikantny kurczak mango

Jest bardzo prosty w przygotowaniu. Najlepiej smakuje podany z ugotowanym na sypko ryżem. Palce lizać!

Trudność
Ostrość
Czas
20 min
Udostępnij
Udostępnij

Składniki

Porcja dla 4 osób
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 4 piersi kurczaka
  • 1 cebula
  • 4 łyżeczki pasty Patak's Hot Curry
  • 6 łyżek wody
  • 120 g pomidorów krojonych z puszki
  • 1 łyżka Patak's Mango Chutney
  • 1 łyżka posiekanej kolendry do dekoracji

Przygotowanie

1. Piersi kurczaka pokrój w kostkę i zrumień na oleju.

2. Cebulę obierz, drobno posiekaj, dodaj do mięsa i smaż przez 2 minuty.

3. Do składników dołóż pastę Patak's Hot Curry, wodę oraz pomidory z puszki i gotuj pod przykryciem przez 20 minut.

4. Całość połącz z Patak's Mango Chutney. Gotową potrawę podawaj udekorowaną posiekaną kolendrą.

Do przygotowania tej pysznej potrawy potrzebujesz również

Smakowite połączenie soczystych owoców mango i aromatycznych przypraw, m.in. kminu rzymskiego i chilli.