Przejdź do treści
Produkty
Przepisy
Smaki Indii
Historia
Sklep
Home
Przepisy
Tikka Masala z piersią kurczaka i brokułem
Tikka Masala z piersią kurczaka i brokułem
Przepyszny obiad już w 20 minut? Przybywamy z pomocą! Pierś z kurczaka z dodatkiem brokułu oraz kolendry. Brzmi pysznie, prawda?
Trudność
Ostrość
Czas
20 min.
Ten przepis wymaga
Sos pomidorowy Tikka Masala
Bogaty, kremowy sos pomidorowy z akcentami czosnku i kolendry, który stał się ulubionym indyjskim smakiem Polaków.
Czytaj dalej
Udostępnij
Składniki
Porcja dla 4 osób
1 słoik sosu Patak’s Tikka Masala
600 g piersi z kurczaka
300 g brokułu
Około 100 g gęstego jogurtu
Pęczek kolendry
Ryż do podania
Olej do smażenia
Przygotowanie
Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojonego w kawałki kurczaka, smaż około 5 minut na dużym ogniu.
Następnie wlej sos Tikka Masala, dodaj różyczki brokułu, wlej 150 ml ciepłej wody. Zmniejsz ogień i całość gotuj jeszcze 15 minut.
Podawaj z ryżem, przed podaniem udekoruj jogurtem i natką kolendry.