Trudność
Ostrość
Czas
90 min.
Sałatka makaronowa:
Dip:
1. Przygotuj marynatę: pastę Patak's Tikka Masala wymieszaj z majonezem i kwaśną śmietanę. Połącz z piersiami kurczaka. Całość wstaw na 3-4 godziny do lodówki. Mięso zgrilluj, a następnie odstaw, by ostygło. Następnie pokrój w plastry.
2. Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Zieloną cebulkę drobno posiekaj. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół. Papryki pokrój w kostkę.
3. Wymieszaj zieloną cebulkę, pomidorki koktajlowe, paprykę, kurczaka i makaron.
4. Przygotuj sos: w małej misce zmiksuj majonez, kwaśną śmietanę, pastę Patak's Tikka Masala oraz sól. Dip połącz z składnikami sałatki. Całość wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę