Domowe burgery z indykiem

Domowe burgery z indykiem

Kto powiedział, że fast food jest niezdrowy? Nasze domowe burgery udowadniają, że ekspresowe dania mogą być pożywne i pełne wartościowych witamin.

Trudność

Ostrość

Czas

40 min.

Ten przepis wymaga

Tikka Masala – średnio ostra

Mieszanka aromatycznych przypraw, pomidorów, cebuli i kolendry nada potrawie głęboki, bogaty i autentyczny smak.

Udostępnij

Składniki

  • 4 kotlety z indyka
  • 1 łyżka pasty Patak's Tikka Masala
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 listki sałaty
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 4 bułki do hamburgerów

Przygotowanie

1. Kawałki indyka wymieszaj z pastą Patak's Tikka Masala i wstaw do lodówki na 15-20 minut.

2. Zamarynowane mięso posmaruj oliwą z oliwek, po czym wyłóż na patelnię grillową lub rozgrzany ruszt i upiecz.

3. Bułki przekrój na pół i zrumień na grillu lub patelni grillowej. Obraną cebulę i pomidor pokrój w plastry.

4. Na przekrojone bułki wyłóż pikle, sałatę, plasterki cebuli i pomidora oraz mięso, a następnie przykryj je pozostałymi połówkami bułek. Burgery podawaj od razu po przygotowaniu.