Dorsz zapiekany z pomidorkami koktajlowymi i ciecierzycą

Dorsz zapiekany z pomidorkami koktajlowymi i ciecierzycą

Dorsz w nowej odsłonie już w 25 minut! Dodaj sos Balti i ciesz się niezapomnianymi smakami.

Trudność

Ostrość

Czas

25 min.

sos-pomidorowy-balti
Ten przepis wymaga

Sos pomidorowy Balti

Sos pomidorowy z dodatkiem papryki, kminu rzymskiego i kolendry.

Udostępnij

Składniki

Porcja dla 4 osób
  • 500 g filetu z dorsza
  • 500 g pomidorków koktajlowych
  • 1 słoik ciecierzycy (400 g)
  • 1 słoik sosu Patak’s Balti
  • Ryż do podania
  • Opcjonalnie jogurt do podania

Przygotowanie

  1. Filet z dorsza pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Do brytfanki wlej sos Balti, wsyp pomidorki, odsączoną ciecierzycę, ułóż kawałki dorsza.
  3. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C i piecz 20 minut.
  4. Podawaj z ryżem i opcjonalnie jogurtem.