Ekspresowy kurczak tikka masala
Świetny pomysł na szybki obiad dla całej rodziny. Jeśli go przyrządzisz, nikt nie wstanie od stołu głodny!
Trudność
Ostrość
Czas
30 min
Udostępnij
Składniki
Porcja dla 4 osób
- 600 g piersi kurczaka
- 1/2 czerwonej cebuli lub 2 szalotki
- 6 pomidorków koktajlowych
- 1 słoik sosu pomidorowego Patak's Tikka Masala
- 1 łyżka oleju roślinnego
- sok z 1/2 cytryny
- sól i cukier do smaku
- 1 łyżka posiekanej kolendry
Przygotowanie
1. Czerwoną cebulę lub szalotki obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju.
2. Dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka i smaż przez kilka minut.
3. Dołóż pokrojone na ćwiartki pomidory i sos pomidorowy Patak's Tikka Masala.
4. Całość przykryj i podgrzewaj przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
5. Dopraw do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
6. Przed podaniem potrawę udekoruj kolendrą. Serwuj z ryżem basmati.