Ekspresowy kurczak tikka masala

Ekspresowy kurczak tikka masala

Świetny pomysł na szybki obiad dla całej rodziny. Jeśli go przyrządzisz, nikt nie wstanie od stołu głodny!

Trudność

Ostrość

Czas

30 min.

Ten przepis wymaga

Sos pomidorowy Tikka Masala

Bogaty, kremowy sos pomidorowy z akcentami czosnku i kolendry, który stał się ulubionym indyjskim smakiem Polaków.

Udostępnij

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Składniki

Porcja dla 4 osób
  • 600 g piersi kurczaka
  • 1/2 czerwonej cebuli lub 2 szalotki
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 1 słoik sosu pomidorowego Patak's Tikka Masala
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól i cukier do smaku
  • 1 łyżka posiekanej kolendry

Przygotowanie

  1. Czerwoną cebulę lub szalotki obierz, drobno posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju.
  2. Dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka i smaż przez kilka minut.
  3. Dołóż pokrojone na ćwiartki pomidory i sos pomidorowy Patak's Tikka Masala.
  4. Całość przykryj i podgrzewaj przez 15 minut, mieszając od czasu do czasu.
  5. Dopraw do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny.
  6. Przed podaniem potrawę udekoruj kolendrą. Serwuj z ryżem basmati.