Grillowane tofu z pieczarkami i kukurydzą

Grillowane tofu z pieczarkami i kukurydzą

Dzięki naszym produktom Meal Kits odkryjesz smak Indii w trzech prostych krokach! Dzisiaj proponujemy grillowane tofu z warzywami. Skusisz się?

Trudność

Ostrość

Czas

40 min.

zestaw-tikka-masala
Ten przepis wymaga

Zestaw Tikka Masala 3 Step

Unikalna mieszkanka 11 przypraw zapakowana w poręczne, małe opakowanie. Ciesz się smakiem Indii w Twoim domu!

Udostępnij

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Składniki

Porcja dla 2 osób
  • 100 g tofu
  • 1 kolba kukurydzy (lub ½ puszki kukurydzy)
  • 1 czerwona papryka
  • 250 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 zestaw 3 Step Patak’s Tikka Masala
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie

  1. Kolbę kukurydzy wrzuć do wrzącej wody, gotuj około 7 minut. Następnie opal nad ogniem.
  2. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju, dodaj posiekaną cebulę, podsmaż, aż się zeszkli. Dodaj posiekaną paprykę, pieczarki i smaż około 10 minut. Następnie dodaj saszetkę z przyprawami i bazą zestawu Tikka Masala, podsmaż 3-4 minuty. Wlej sos pomidorowy zestawu Tikka Masala, dodaj obraną z kolby kukurydzę. Całość gotuj jeszcze około 15 minut.
  3. Na patelni grillowej rozgrzej łyżkę oleju, zgrilluj pokrojone w plastry tofu. Sos i tofu podawaj z ugotowanym na sypko ryżem.