Indyk w sosie Tikka Masala

Indyk w sosie Tikka Masala

Indyk, brokuł oraz dynia to idealne trio w połączeniu z naszym sosem Tikka Masala. Sprawdź to sam!

Trudność

Ostrość

Czas

20 min.

Ten przepis wymaga

Sos pomidorowy Tikka Masala

Bogaty, kremowy sos pomidorowy z akcentami czosnku i kolendry, który stał się ulubionym indyjskim smakiem Polaków.

Udostępnij

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Składniki

Porcja dla 4 osób
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona cebula
  • 500 g piersi z indyka
  • 1 słoik sosu Patak’s Tikka Masala
  • 300 g upieczonej dyni, pokrojonej w kostkę
  • 250 g ugotowanych drobnych różyczek brokułu
  • sól do smaku
  • olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Czosnek drobno posiekaj, cebulę pokrój w piórka, indyka w krótkie paseczki.
  2. W garnku z grubym dnem rozgrzej olej, wrzuć czosnek i cebulę. Smaż przez około 1-2 minuty. Dodaj indyka, smaż do zamknięcia porów w mięsie. Wlej zawartość słoika z sosem i pół szklanki wody. Gotuj pod przykryciem do miękkości mięsa.
  3. Pod koniec gotowania dodaj dynię i różyczki brokułu, krótko podgrzej.