Przejdź do treści
Produkty
Przepisy
Smaki Indii
Historia
Sklep
Home
Przepisy
Korma z kalafiorem i łososiem
Korma z kalafiorem i łososiem
Połączenie kalafiora i łososia wraz z sosem Korma, czyli to co lubicie najbardziej. Zapraszamy do gotowania!
Trudność
Ostrość
Czas
20 min.
Ten przepis wymaga
Sos śmietanowy Korma
Sos doskonały – aromatyczny, cudownie łagodny, idealny dla dzieci oraz osób, które nie lubią zbyt ostrych smaków.
Czytaj dalej
Udostępnij
Składniki
Porcja dla 4 osób
1 słoik sosu Patak’s Korma
300 g kalafiora
Około 400 g filetu z łososia (zamiennie można użyć np. pstrąga tęczowego)
Ryż do podania
Kolendra lub natka pietruszki do podania
Przygotowanie
Na patelnię wlej sos Korma, dodaj różyczki kalafiora, wlej 150 ml wody i całość gotuj 15 minut pod przykryciem.
Filet pokrój na kawałki, dodaj na patelnię, gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, jeszcze 5 minut.
Podawaj z ugotowanym ryżem i kolendrą lub natką pietruszki.