Korma z kalafiorem i łososiem

Korma z kalafiorem i łososiem

Połączenie kalafiora i łososia wraz z sosem Korma, czyli to co lubicie najbardziej. Zapraszamy do gotowania!

Trudność

Ostrość

Czas

20 min.

sos-smietanowy-korma
Ten przepis wymaga

Sos śmietanowy Korma

Sos doskonały – aromatyczny, cudownie łagodny, idealny dla dzieci oraz osób, które nie lubią zbyt ostrych smaków.

Udostępnij

Składniki

Porcja dla 4 osób
  • 1 słoik sosu Patak’s Korma
  • 300 g kalafiora
  • Około 400 g filetu z łososia (zamiennie można użyć np. pstrąga tęczowego)
  • Ryż do podania
  • Kolendra lub natka pietruszki do podania

Przygotowanie

  1. Na patelnię wlej sos Korma, dodaj różyczki kalafiora, wlej 150 ml wody i całość gotuj 15 minut pod przykryciem.
  2. Filet pokrój na kawałki, dodaj na patelnię, gotuj na wolnym ogniu, pod przykryciem, jeszcze 5 minut.
  3. Podawaj z ugotowanym ryżem i kolendrą lub natką pietruszki.