Przejdź do treści
Produkty
Przepisy
Smaki Indii
Historia
Sklep
Home
Przepisy
Korma z pulpecikami z ciecierzycy i groszku
Korma z pulpecikami z ciecierzycy i groszku
Pulpeciki w nowej odsłonie z sosem Korma! Dodaj ugotowaną ciecierzycę z groszkiem i pełnowartościowy obiad jest gotowy.
Trudność
Ostrość
Czas
35 min.
Ten przepis wymaga
Sos śmietanowy Korma
Sos doskonały – aromatyczny, cudownie łagodny, idealny dla dzieci oraz osób, które nie lubią zbyt ostrych smaków.
Czytaj dalej
Udostępnij
Składniki
Porcja dla 4 osób
400 g ugotowanej ciecierzycy
400 g ugotowanego zielonego groszku
1 słoik sosu Patak’s Korma
Ryż i jogurt do podania
Kolendra do podania
Sól, pieprz
Przygotowanie
Ryż ugotuj.
Ciecierzycę i groszek dopraw solą i pieprzem, zblenduj na gładką masę, uformuj kuleczki.
Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piecz w temp. 200C przez około 25 minut.
Sos Korma wlej do garnuszka, gotuj przez 10 minut.
Ugotowany ryż wyłóż na talerz, dodaj sos i pulpeciki. Podawaj z jogurtem i listkami kolendry.