Korma z pulpecikami z ciecierzycy i groszku

Korma z pulpecikami z ciecierzycy i groszku

Pulpeciki w nowej odsłonie z sosem Korma! Dodaj ugotowaną ciecierzycę z groszkiem i pełnowartościowy obiad jest gotowy.

Trudność

Ostrość

Czas

35 min.

sos-smietanowy-korma
Ten przepis wymaga

Sos śmietanowy Korma

Sos doskonały – aromatyczny, cudownie łagodny, idealny dla dzieci oraz osób, które nie lubią zbyt ostrych smaków.

Udostępnij

Składniki

Porcja dla 4 osób
  • 400 g ugotowanej ciecierzycy
  • 400 g ugotowanego zielonego groszku
  • 1 słoik sosu Patak’s Korma
  • Ryż i jogurt do podania
  • Kolendra do podania
  • Sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Ryż ugotuj.
  2. Ciecierzycę i groszek dopraw solą i pieprzem, zblenduj na gładką masę, uformuj kuleczki.
  3. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, piecz w temp. 200C przez około 25 minut.
  4. Sos Korma wlej do garnuszka, gotuj przez 10 minut.
  5. Ugotowany ryż wyłóż na talerz, dodaj sos i pulpeciki. Podawaj z jogurtem i listkami kolendry.