Przejdź do treści
Produkty
Przepisy
Smaki Indii
Historia
Sklep
Home
Przepisy
Korma z soczewicą i ciecierzycą
Korma z soczewicą i ciecierzycą
Poznaj nowy przepis na sos Korma! Z dodatkiem soczewicy i ciecierzycy poznasz nowe, niezapomniane smaki.
Trudność
Ostrość
Czas
25 min.
Ten przepis wymaga
Sos śmietanowy Korma
Sos doskonały – aromatyczny, cudownie łagodny, idealny dla dzieci oraz osób, które nie lubią zbyt ostrych smaków.
Czytaj dalej
Udostępnij
Składniki
Porcja dla 4 osób
1 mała cebula
1 ząbek czosnkuPół szklanki czerwonej soczewicy
1 słoik sosu Patak’s Korma140 g ugotowanej ciecierzycy
Sól do smaku
Nasiona czarnuszki i kolendra do posypania
Masło ghee lub olej do smażenia
Przygotowanie
Cebulę pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę.
Na dużej patelni rozgrzej masło lub olej, wrzuć cebulę i czosnek, smaż przez 5 minut.
Dodaj soczewicę, krótko przesmaż. Wlej 1,5 szklanki wody i słoik sosu. Przykryj i gotuj do miękkości soczewicy.
Dodaj ciecierzycę, dopraw do smaku solą. Wymieszaj i krótko podgrzej. Potrawę podawaj z dodatkiem kolendry i czarnuszki