Kurczak w boczku

Kurczak w boczku

To idealna przekąska na przyjęcie – gwarantujemy, że goście będą zachwyceni! Świetnie sprawdzi się również na imprezie grillowej.

Trudność

Ostrość

Czas

40 min.

mango-chutney
Ten przepis wymaga

Mango Chutney

Smakowite połączenie soczystych owoców mango i aromatycznych przypraw, m.in. kminu rzymskiego i chilli.

Udostępnij

Składniki

Porcja dla 2 osób
  • 150 g boczku w plasterkach
  • 300 g piersi z kurczaka
  • 100 g Patak's Mango Chutney
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200°C. Piersi kurczaka potnij w paski o grubości ok. 2 cm. Kawałki kurczaka owiń boczkiem (możesz spiąć je wykałaczkami).

2. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Następnie wyłóż na niej kawałki mięsa. Za pomocą pędzelka kuchennego posmaruj wszystkie Patak's Mango Chutney. Piecz przez 10 minut, po czym wyjmij z piekarnika, obróć na drugą stronę i ponownie posmaruj Patak's Mango Chutney.

3. Całość piecz jeszcze przez 10-15 minut. Po wyjęciu z piekarnika potrawę oprósz pieprzem.