Kurczak z pieczarkami i zielonym groszkiem w sosie Butter Chicken

Kurczak z pieczarkami i zielonym groszkiem w sosie Butter Chicken

Indyjska propozycja na obiad dla całej rodziny! Jeśli lubisz ostrzejsze smaki możesz dodać małą papryczkę chili! Powodzenia.

Trudność

Ostrość

Czas

20 min.

sos-pomidorowy-butter-chicken
Ten przepis wymaga

Sos pomidorowy Butter Chicken

Bogaty, kremowy sos z masłem i pomidorami połączonymi z doskonale wyselekcjonowanymi autentycznymi przyprawami z Indii.

Udostępnij

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest

Składniki

Porcja dla 4 osób
  • 1 mała papryczka chili
  • 1 duża czerwona cebula
  • 600 g piersi z kurczaka
  • 300 g białych pieczarek
  • 1 słoik sosu Patak’s  Butter Chicken
  • 150 g ugotowanego zielonego groszku
  • olej do smażenia
  • sól do smaku

Przygotowanie

  1. Papryczkę chili drobno posiekaj, cebulę pokrój w drobną kostkę, kurczaka w małe kawałki, pieczarki w plasterki.
  2. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć chili i cebulę, smaż przez 2 minuty. Dodaj kurczaka i pieczarki smaż przez około 4-5 minut. Wlej zawartość słoika z sosem, gotuj pod przykryciem aż mięso przestanie być surowe w środku.
  3. Dodaj groszek, dopraw do smaku solą, krótko podgrzej.