Pierś z kurczaka z karmelizowaną cebulą i granatem

Pierś z kurczaka z karmelizowaną cebulą i granatem

Rozsmakuj się w połączeniu smaków piersi z kurczaka, granatu oraz cebulki. Wraz z dodatkiem sosu Tandoori nastąpi idealne połączenie aromatów!

Trudność

Ostrość

Czas

25 min.

sos-pomidorowy-balti
Ten przepis wymaga

Sos pomidorowy Balti

Sos pomidorowy z dodatkiem papryki, kminu rzymskiego i kolendry.

Udostępnij

Składniki

Porcja dla 4 osób
  • 600 g piersi z kurczaka lub indyka
  • 2 duże czerwone cebule
  • 1 granat
  • 1 słoik sosu Patak’s Tandoori
  • Ryż do podania
  • 2 łyżki oleju

Przygotowanie

  1. Cebule posiekaj w pióra.
  2. Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę, podsmażaj 5 minut, następnie dodaj pokrojoną na kawałki pierś z kurczaka/indyka, smaż jeszcze 5 minut.
  3. Wlej sos Tandoori, całość gotuj 10 minut.
  4. Podawaj z ryżem, wierzch posyp pestkami granatu.