Trudność
Ostrość
Czas
20 min.
1. Ser paneer pokrój w trójkąty.
2. Przygotuj marynatę: pastę Patak's Tikka Masala połącz z 1 łyżką oleju. Do marynaty włóż ser paneer, a następnie wstaw do lodówki.
3. Przygotuj ciasto: do miski wlej 300 ml wody. Dodaj sól, pieprz, mąkę z ciecierzycy lub mąkę kukurydzianą wraz z mąką ryżową i miksuj, aż powstanie gładka masa. Odstaw na 5 minut.
4. W woku lub głębokiej patelni rozgrzej większą ilość oleju. Ser paneer wyjmij z marynaty i obtocz w przygotowanym cieście. Smaż 3-4 minuty, aż się zrumieni, a następnie wyłóż na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar tłuszczu.
Smakuje z dipem jogurtowo-limonkowym.