Tikka Masala z piersią kurczaka i brokułem

Tikka Masala z piersią kurczaka i brokułem

Przepyszny obiad już w 20 minut? Przybywamy z pomocą! Pierś z kurczaka z dodatkiem brokułu oraz kolendry. Brzmi pysznie, prawda?

Trudność

Ostrość

Czas

20 min.

Ten przepis wymaga

Sos pomidorowy Tikka Masala

Bogaty, kremowy sos pomidorowy z akcentami czosnku i kolendry, który stał się ulubionym indyjskim smakiem Polaków.

Udostępnij

Składniki

Porcja dla 4 osób
  • 1 słoik sosu Patak’s Tikka Masala
  • 600 g piersi z kurczaka
  • 300 g brokułu
  • Około 100 g gęstego jogurtu
  • Pęczek kolendry
  • Ryż do podania
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojonego w kawałki kurczaka, smaż około 5 minut na dużym ogniu.
  2. Następnie wlej sos Tikka Masala, dodaj różyczki brokułu, wlej 150 ml ciepłej wody. Zmniejsz ogień i całość gotuj jeszcze 15 minut.
  3. Podawaj z ryżem, przed podaniem udekoruj jogurtem i natką kolendry.