Curry z marchewką, tofu i migdałami

Curry z marchewką, tofu i migdałami

Kto uwielbia curry? Ręka do góry! Z dodatkiem marchewki, tofu oraz naszego sosu Tandoori otrzymasz danie pełne aromatów.

Trudność

Ostrość

Czas

20 min.

sos-pomidorowy-tandoori
Ten przepis wymaga

Sos pomidorowy Tandoori

Aromatyczny sos pomidorowy z dodatkiem śmietanki, cebuli, imbiru, migdałów i wędzonej papryki.

Udostępnij

Składniki

Porcja dla 4 osób
  • 300 g tofu
  • 1 słoik sosu Patak’s Tandoori
  • 200 g migdałów (najlepiej bez skórki)
  • 3-4 marchewki
  • Ryż do podania
  • 1 łyżka oleju

Przygotowanie

  1. Ryż ugotuj.
  2. Na patelni rozgrzej olej, dodaj pokrojone w kostkę tofu.
  3. Smaż około 5 minut na dość dużym ogniu, aż się zrumieni, wlej sos Tandoori i dodaj pokrojoną w cienkie plastry (za pomocą obieraczki do warzyw) marchewkę.
  4. Całość gotuj około 15 minut. Na koniec dodaj migdały, wymieszaj.  Podawaj z ryżem.