Sos pomidorowy Tandoori

Sos pomidorowy Tandoori

Aromatyczny sos pomidorowy z dodatkiem śmietanki, cebuli, imbiru, migdałów i wędzonej papryki.
sos-pomidorowy-tandoori

Woda, cebula (8%), pasta pomidorowa (5%), cukier, śmietanka (mleko 3%), masło (mleko), skrobia modyfikowana kukurydziana, olej rzepakowy, suszona cebula, przyprawy (przyprawy, kolendra, kmin rzymski), ocet spirytusowy, puree z imbiru, czerwona cebula w proszku, sól, czosnek w proszku, mielone migdały, wędzona papryka, tamarynd, ekstrakt z papryki,kwas (kwas octowy).


Informacja dla alergików

Substancje alergenne zostały oznaczone pogrubioną czcionką w wykazie składników. Produkt może zawierać orzechy i orzechy ziemne.


Odpowiedni dla wegetarian

Przepisy z tym produktem

skrzydelka-z-tandoori
Skrzydełka w niecodziennej odsłonie! Zapraszamy do zapoznania się z naszą propozycją w indyjskiej odsłonie.

Trudność

Ostrość

Czas

40 min.

dahl-tandoori-z-soczewica-fasola-i-migdalami
Chcesz zaskoczyć swoich gości, a nie masz czasu na spędzanie długich godzin w kuchni? Przygotuj dahl z soczewicą, czerwoną fasolą oraz migdałami z dodatkiem sosu Tandorii.

Trudność

Ostrość

Czas

20 min.

curry-z-marchewka-tofu-migdalami
Kto uwielbia curry? Ręka do góry! Z dodatkiem marchewki, tofu oraz naszego sosu Tandoori otrzymasz danie pełne aromatów.

Trudność

Ostrość

Czas

20 min.