Łosoś tandoori z warzywami
Połączenie ryby, warzyw i naszego sosu pomidorowego Patak's Tandoori tworzy trio doskonałe. Przygotuj je na spotkanie z przyjaciółmi, a na pewno na długo zostanie w pamięci gości!
Trudność
Ostrość
Czas
60 min
Udostępnij
Składniki
Porcja dla 4 osób
- 450 g sosu pomidorowego Patak's Tandoori
- 400 g świeżego łososia bez skóry
- 200 g różyczek brokułów
- 100 g groszku (świeżego lub mrożonego)
- 400 g ugotowanych ziemniaków
- 1 czerwona cebula
- 10 pomidorków koktajlowych
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Przygotowanie
1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Brokuły gotuj do momentu, aż będą półtwarde. Naczynie żaroodporne wysmaruj olejem.
2. Groszek ugotuj. Cebulę obierz i drobno posiekaj. Pomidorki koktajlowe przekrój na pół.
3. Łososia pokrój w kostkę, a następnie oprósz go solą oraz pieprzem i przełóż do naczynia do zapiekania. Dodaj warzywa.
4. Całość polej sosem pomidorowym Patak's Tandoori. Naczynie przykryj folią aluminiową. Piecz przez 40 minut. Przed podaniem potrawę można udekorować kolendrą i świeżym groszkiem cukrowym.